ENSEMBLE

Malmö Stadsteater har en fast ensemble som kompletteras med pjäs- och säsongsanställda skådespelare. Klicka på en skådespelare för mer information. Här kan du också skicka e-post till våra skådespelare!

Hanna Landing

Hanna Landing

Om Hanna Landing

Hanna Landing utbildade sig till skådespelerska vid Norrköpings och Linköpings stadsteaters elevskola. Tre elever antogs och av dem var Hanna den enda kvinnan. Sin omfattande karriär påbörjade hon på samma teater med debuten i Charlies tant mot Nils Poppe. Efter tre år där kom hon till Borås kretsteater, där hon medverkade i bland annat uppsättningen Tartuffe som Dorinne.

Därefter kom hon till Helsingborgs Stadsteater och sedan till Malmö Stadsteater. Där växlade hon mellan drama och musikal, bland annat som Mrs Higgins i My Fair Lady. Bland andra roller som Hanna gjort i Malmö kan nämnas Olga i Tre systrar, huvudrollen i Gertrud, Elin i urpremiären av Lars Noréns Natten är dagens mor med flera.

Hanna har gjort mycket radioteater, bland annat spelade hon Drottning Christina i Ingegerd Montans pjäs med samma namn. Under våren 2003 medverkade hon i Shakespeares Som ni vill ha det på teatern.nu och på Malmö Dramatiska Teater medverkade hon samma år i Hårda bud på Intiman.

Tidigare föreställningar