ENSEMBLE

Malmö Stadsteater har en fast ensemble som kompletteras med pjäs- och säsongsanställda skådespelare. Klicka på en skådespelare för mer information. Här kan du också skicka e-post till våra skådespelare!

Sanna Persson Halapi

Sanna Persson Halapi

Om Sanna Persson Halapi

Sanna har studerat till teateryrket dels på institutionen för Drama-Teater-Film på Lunds universitet 1994, dels på The Commedia School i Köpenhamn 1997-1998. Hennes karriär har efter studierna varit lika allsidig som omfattande. Efter att ha inlett sin bana med att arbeta som skådespelande producent för Lunds Nya Student Teater 1997 har Sanna arbetat med allt från regi och skådespel till manusskrivande och musik.

Som manusförfattare har Sanna skrivit bland annat för Tredje Makten på SVT (även regissör), Gypsy, som var Utbildningsradions TV-program för unga romer, humorprogrammet Extra allt på SVT (även skådespelare), P3:s humorprogram Söndag hela veckan samt SR:s samhällskritiska humorprogram Wallraff.

På scen och vita duken har Sanna bl a synts i Jan Troells Så vit som en snö (1999), Teater Terriers Nu när allt är så egendomligt (2001), som Märta Söderberg i Hjärtats oro för SVT (2002), i Teater Deliriums uppsättning av Joyce Carol Oates Naken på Inkonst och i världens mest sedda kortfilm – guldpalmsnominerade och guldbaggevinnande Music for One apartment and Six Drummers (2000).

Mest känd är hon förmodligen för karaktären Jolanta i HippHipp!. Mindre känt kanske är att hon spelat och sjungit bakom Sophie Zelmani de senaste åren, både på skiva och live.

2006 läste Sanna in Marjaneh Bakhtiaris roman Kalla det vad fan du vill till cd-bok. På senare tid har Sanna bl a varit involverad som regi- och manushjälp till Emil Jensen och hans cykelturné Jag tror att jag är nåt. Hösten 2007 kommer hon dessutom synas i SVT Malmös humorprogram Hej Rymden! tillsammans med Anders och Måns (Hej domstol).

 

PL070802

Tidigare föreställningar