Start / På scen / Aktuella föreställningar / I Came To See You
Minska Återställ Öka
I Came To See You
Urpremiär på Intiman
10 oktober 2015

Föreställningens längd:
ca 50 min (ingen paus)

I Came To See You

Av Karim Rashed
Regi Petra Brylander, Robert Jelinek
Scenografi och kostym Caroline Romare
Ljus- och videodesign Ulrik Gad
Ljud Jonathan Flygare
Musik Tarabband
Mask Agneta von Gegerfelt

Facebook Twitter Google
Dela

Om I Came To See You

"Om det så bara återstår en enda dag av mitt liv ska jag resa …"

Trots att Salim har allt han kan önska sig lämnar han Sverige för att återvända till sitt hemland. Hans längtan efter det som var, och sorgen över det han en gång lämnade bakom sig har blivit för stark. Allt händer plötsligt och ingen utom Salim förstår varför. Hans fru varnar honom att han bara flyr till ruinerna av ett inbillat paradis, och resan tillbaka blir inte riktigt som Salim hade tänkt sig.

Salim har ena foten i verkligheten och den andra i drömmen. Varför lämnar han fred och trygghet, familj, nya vänner och kanske ett välbetalt arbete? Kan en människa bli kvitt sitt förflutna? Kan en människa radera sin historia? 

I Came To See You vann Arabiska Teaterinstitutets (ATI) pris för bästa nyskrivna manus 2011. Dramatikern och skådespelaren Karim Rashed hör ursprungligen hemma i Irak, men är sedan många år bosatt i Malmö.

Produktionen är ett samarbete med Riksteatern. 

Välkommen till en Djupdykning kring föreställningen och den moderna arabiska teatern, lördag 17 okt kl 13 på Intiman. Fri entré, ingen föranmälan krävs.

Biljettpris

Biljettpris

Biljettpriset varierar mellan 395-100 kr beroende på vilken dag föreställningen spelas och vilken plats man väljer i salongen.

Priskategori per dag (1, 2, 3) framgår av kalendariet till höger.

Salongskarta med pristabell ligger nedan (klicka för att förstora):


Åldersrekommendation

Åldersrekommendation

Denna uppsättning har ingen specifik åldersrekommendation.

Hur man upplever teater varierar mycket från person till person och detta gäller även barn och unga. Våra uppsättningar utvecklas samtidigt och förändras ända fram till premiärdagen vilket också gör det svårt att i förväg göra en åldersrekommendation.

Vår generella rekommendation är att man bör vara 15 år eller äldre om inget annat anges. Vid föreställningar som innehåller våld, sex eller andra inslag som kan upplevas som stötande brukar vi ange detta så långt i förväg som vi kan.

Pressklipp

Pressklipp

"Arabisk musik förstärker nostalgin och längtan dallrar i luften. Det är lätt att förstå förvirringen, för vad är hemma när så många år har gått och minnet inte längre stämmer med det som är. /…/ Ännu en gång ger Malmö Stadsteater röst åt sin stad och för fram en angelägen och aktuell berättelse. Och ännu en gång står jag i vestibulen efter föreställningen och tänker att här är en teater som verkligen jobbar med att nå en större publik." Kristianstadsbladet

"Miran Kamala spelar på ett övertygande vis rollen som Salim, en medelålders man som bryter upp från Sverige, för att återvända till Irak och huvudstaden Bagdad.
/…/ Kvinnorollerna i pjäsen spelas för övrigt med stor inlevelse av Helen Al-Janabi och Anette Lindbäck som fått några av pjäsens nyckelrepliker när det gäller gåtan Salim. Genom deras perspektiv på honom blir han lättare att få grepp om. Han är en drömmare och romantiker men det finns en avgrund mellan hans dagdrömmar och den mardröm som i slutet av pjäsen tar form på scenen. Det är en stark pjäs, koncentrerad i uttrycket och den berör på djupet." Skånska Dagbladet

"Drömmar och poetiska reflektioner varvas med konkreta scener, där mötet med vännen Mokhlis tydligast mejlas fram. Ett möte som börjar i återseendet glädje, men slutar i anklagelser om vem som svikit vem. Mokhlis som förrådde Salim och de övriga i motståndsrörelsen eller Salim som valde den enkla vägen ut och gav sig av." Sydsvenskan

 

Föreställningsprogram

Föreställningsprogram


På Malmö Stadsteater ingår alltid programbladet till varje föreställning i biljettpriset. Här kan du ta del av bakgrundsinformation kring föreställningen och se vilka som medverkar i pjäsen. Programmet delas ut i foajén innan föreställningen börjar, men vill du läsa det i förväg finns det att ladda ner via länken nedan.

IC2CU PRG [web].pdf 1.78MB

Föreställningsbilder

Kommentarer

Skrivet av: Malmö Stadsteater, 151001 10:33 | Anmäl denna kommentar
Hej Viola!

Ursäkta sent svar. Repetitionerna pågår och just nu ser det ut som om föreställningen blir ca 1 timme och 10 minuter lång och spelas utan paus. Vi kommer att ange längden här på hemsidan så fort vi vet exakt.

Skrivet av: Viola Sten, 150922 14:36 | Anmäl denna kommentar
Hur länge håller föreställningen på?
/Viola
Kommentera föreställning
Namn:
Kommentar:
Ange verifieringskoden till höger: