Start / På scen / Arkiv / Förväxlingar
Minska Återställ Öka
Tycker du det är svårt att hitta pjäsen du letar efter här i arkivet? Prova sökfunktionen längst upp till höger!

Tillbaka till arkivet
Förväxlingar
Premiär på Hipp
5 april 1995

Föreställningens längd:
2 h 20 min

Förväxlingar

Av William Shakespeare
Originaltitel The Comedy of Errors
Översättning Bo G Forsberg
Regi Klaus Hoffmeyer
Scenografi och kostym Birgitte Mellentin
Ljus Sven-Erik Andersson
Musik Christian Fex

I rollerna Göran Dyrssen, Hans-Peter Edh, Pär Ericson, Carl-Åke Eriksson, Christian Fex, Wallis Grahn, Nina Gunke, Daniel Kullman, Katarina Lundgren-Hugg, Jim Paaske, Lars Passgård, Hans Persson, Telonius Puktörne, Lars-Göran Ragnarsson, Lars-Olof M. Saedén, Clas Göran Söllgård, Arne Strömgren, Nina Togner-Fex, Lukas Vendin, Simon Vendin, Björn Wahlberg, m.fl.
Facebook Twitter Google
Dela

Om Förväxlingar

En familj har för många år sedan splittrats genom ett skeppsbrott. Modern och en av tvillingbröderna hamnar i Efesus, fadern och den andre brodern i Syrakusa, och när föräldrarna och tvillingbröderna, som båda av en outgrundlig anledning råkar heta Antifolus, samtidigt befinner sig i Efesus uppstår en karusell som inte tar slut förrän alla upplevt en fullständig identitetskris. Alla anklagar varandra för att svära falskt när faktum är att alla talar sanning. Ändå blir allting fel. Mitt i alltihop står hertigen som fortfarande tror på ordningen. Är det magi? Är det världens totala sammanbrott? Vad är det som händer?


I den tidiga Shakespearepjäsen Förväxlingar (The Comedy of Errors) har sönderfallet och främlingskapet mellan människorna antagit direkt kosmiska proportioner samtidigt som problematiken stöpts i den klassiska komedins form.

Föreställningsbilder

Kommentarer

Kommentera föreställning
Namn:
Kommentar:
Ange verifieringskoden till höger: